1. Hvad gør jeg, når en pårørende går bort?
Når en person afgår ved døden, skal du først kontakte en læge, der kan udstede en dødsattest. Herefter kan du kontakte en bedemand, f.eks. Bachs Begravelser, så jeg kan hjælpe med de næste skridt, herunder planlægning af begravelsen eller bisættelsen.
2. Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?
En begravelse betyder, at afdøde bliver lagt i en kiste og sænket i jorden på en kirkegård.
En bisættelse betyder, at afdøde bliver kremeret, og urnen kan nedsættes på en kirkegård eller spredes over havet, hvis dette er ønsket.
3. Hvad koster en begravelse eller bisættelse?
Prisen varierer afhængigt af valg af kiste, ceremoni, blomster, dødsannoncer og andre ønsker. Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi gennemgår mulighederne og prisen ud fra dine ønsker.
4. Kan jeg planlægge min egen begravelse på forhånd?
Ja, du kan forudbestemme dine ønsker, så dine pårørende ikke skal tage svære beslutninger i en sorgperiode. Jeg tilbyder rådgivning om min sidste vilje, testamente, ønskelister og økonomiske muligheder.
5. Kan man få en borgerlig begravelse uden kirke?
Ja, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, eller hvis afdøde og familien ønsker en mere personlig ceremoni, kan jeg hjælpe med at arrangere en borgerlig begravelse i et kapel, forsamlingshus eller et andet ønsket sted.
6. Hvordan vælger jeg mellem forskellige kister og urner?
Jeg hjælper dig med at finde den rette kiste eller urne, afhængigt af om du ønsker en traditionel begravelse eller bisættelse. Jeg har flere muligheder i forskellige materialer og designs. Se mere her.
7. Kan jeg sprede asken over havet?
Ja, men det kræver en særlig tilladelse. Jeg hjælper gerne med ansøgningen og planlægningen af en sidste afsked ved havet, hvis dette ønskes.
8. Hvad sker der, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken?
Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, har vedkommende ikke ret til en kirkelig ceremoni. Jeg kan i stedet hjælpe med at planlægge en borgerlig ceremoni eller en anden mindehøjtidelighed efter familiens ønsker.
9. Hvor hurtigt skal en begravelse eller bisættelse finde sted?
Ifølge dansk lovgivning skal en begravelse eller bisættelse normalt finde sted senest 14 dage efter dødsfaldet. Jeg hjælper dig med at planlægge alt inden for denne tidsramme. Alternativt kan der søges om forlængelse, hvis f.eks. familiemedlemmer skal komme hjem fra udlandet, sygdom eller andet som står i vejen for begravelse/bisættelse inden for rette tid.